lauantai 8. joulukuuta 2012

Kolme ihanuutta.

Lauantain ja tervehtymisen kunniaksi kolme pientä ihanuutta. Tässä niistä ensimmäinen: uusi rannekoru.
Se on yksinkertainen ja kierrätetyistä matskuista tehty sekä se on helposti yhdistettävissä muihin rannekoruihin. Samalla tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa korun valmistamista taivutetusta metallilangasta.
Toinen ihanuus, entinen kammottavuus: kynähame, jonka etumukseen joskus vuosia sitten tein kummalliset hametta kaventavat laskokset. Hyihyi. Lisäksi hameen vetoketju oli menny aikoja sitten rikki.
Leikkasin koko yläosan vetskareineen ja laskoksineen pois. Tilanne käänne ja kuminauhavyötärö. Kamaluudesta tulikin näpsäkkä pikkujouluhame! Kiiltävä pinta antaa paljon joustoa tylsälle yläosalle, ha!
Kolmas ihanuus: suklaakakku, joka ei tarvitse valmistuakseen uunia! Suklaata, siirappia, maitoa, voita ja kananmuna vaan sulaksi mössöksi kattilassa ja mössö vuokaan. Joukkoon paloiteltuja keksejä ja marenkeja ja koko komeus pakasteeseen neljäksi tunniksi. Itse valmistukseen ei mene varttia kauempaa.
Uuniton suklaakakku korvasi lähes traumaattisen reseptikokeilun. Luulin tekeväni mehevää kahden suklaan kakkua, mutta ennen kuin kakku oli ollut uunissa edes puolta suositellusta ajasta, sen pinta kärähti karrelle. Ja keskeltä kakku oli kuitenkin ihan raaka! Fail, kompostiin meni. Kyllä melkein tuli pettymysitkut, mutta nyt tuo jo naurattaa. Kaikki reseptit ei vaan toimi, vaikka kuinka niitä noudattais.
Onneksi pakastinsuklaakakku näyttää visuaalisestikin kivalta pinkkien marenkien ansiosta. Nam!

EDIT// Pyynnöstä uunittoman suklaakakun ohje (noin 10 annosta)

Kakun ja jäätelön yhdistelmään tarvitset: 300g tummaa suklaata - 1,5dl maitoa - 1dl vaaleaa siirappia (tumma käy myös) - 150g voita - 1 kananmuna - 150g manteli- tai kaurakeksejä - n.50g marenkeja

Tee näin: Vuoraa n.23x13 vuoka (tai iso pakasterasia) tuorekelmulla. Jätä kelmua reilusti reunojen yli. Paloittele suklaa kattilaan. Kaada joukkoon maito, siirappi ja voi. Sulata miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa/sekoita kananmunan rakenne erillisessä kupissa. Lisää muna suklaaseokseen. Ota kattila liedeltä. Paloittele keksit ja marengit seoksen  sekaan (älä murskaa). Kaada seos vuokaan. Taputtele ja pistele seosta vähän ettei seokseen jää ilmakuplia. Tasoita pinta. Käännä kelmu seoksen päälle. Anna jähmettyä pakastimessa vähintään neljä tuntia. Ota huoneenlämpöön muutamaa minuuttia ennen tarjoamista (avaa kelmu, kumoa tarjoilulautaselle, poista kelmu ja paloittele). Syömättä jääneet palat säilyy pakastimessa.

7 kommenttia:

  1. Ihania ihanuuksia! Uuniton suklaakakku kuulostaa ja näyttää ihan erityisen ihanalta, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Purlina :) Se ei vain näytä ja kuulosta hyvältä, se myös maistuu hyvältä! ;)

      Poista
  2. Voisko tuosta pakastekakusta saada sellasen tarkemman ohjeen, kun en tosiaan oikein osaa tehdä mitään ilman reseptiä. Just ja just reseptin kanssa joskus onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään pyynnöstäsi mukaillun ohjeen :)

      Poista
    2. Kiitos :) ♥ Täytyy huomenna kokeilla :)

      Poista
  3. Nam, tuli hullu himo suklaakakkuun! Kävisköhän tohon vaahterasiirappi, sitä löytyis kaapista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan käy, en ainakaan keksi syytä miksei.. :) kokeile! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.